tumblr_m5un03FkU91r7cu3so1_500

-Love and Peace-

,

In dreams you don’t need to make any distinctions between things. Not at all. Boundaries don’t exist. So in dreams there are hardly ever collisions. Even if there are, they don’t hurt. Reality is different. Reality bites. Reality, reality.

Haruki Murakami

,

Hidup kita semua ni tak sama. Yang pasti guwa rasa apa-apa destinasi hidup kita, at the end kita just mahu kebahagian atau bahasa english, happiness. Hampir semua destinasi kita sama je which is to seek happiness, and satisfaction, tapi jalan menuju destinasi tu tak sama bagi semua orang. Ada orang yang sampai ke destinasi dia ngan mudah aje. Then, ada orang yang jalan dia panjang gila, pedih gila, penuh onak dan duri.

Bila guwa fikirkan balik, guawa rasa jalan yang guwa sedang tempuhi sekarang ni boleh dikategorikan sebagai jalan yang penuh berliku la. It’s going to be a long hard road ahead of me and I’m pretty sure of it. Ramai member-member guwa yang boleh dikatakan sudah achieve apa yang mereka idamkan. Tapi apa yang guwa impikan memang jauh lagi. Sometimes, terasa sesuatu dalam hati ni yang tak boleh guwa describe. Tapi gua tak kesah sangat lah. Nak buat macam mana kan, dah memang guwa yang pilih jalan ni. Guwa sangat berharap walaupon jauh destinasi, semoga perjalanan guwa tak terhenti sebelum sampai. Detour tu memang akan berlaku lah, tapi insyaAllah, guwa akan berusaha untuk sampai juga. Nampaknya, lambat lagilah guwa dapat kahwin…

6ec0475484dbc9ac20e320480200ef9e

-Love and Peace-

 

 

, ,

So that’s how we live our lives. No matter how deep and fatal the loss,no matter how important the thing that’s stolen from us—that’s snatched right out of our hands—even if we are left completely changed, with only the outer layer of skin from before, we continue to play our lives this way, in silence. We draw ever nearer to the end of our allotted span of time, bidding it farewell as it trails off behind. Repeating, often adroitly, the endless deeds of the everyday. Leaving behind a feeling of immeasurable emptiness.

Haruki Murakami – Sputnik Sweetheart

,

Setiap orang ada pandangan masing-masing tentang hidup ni. Aku ni bukanlah special sangat pon. Nak kata aku ni ada pandangan sendiri, memang agak jauh la sekali. Pandangan dan falsafah aku tentang hidup ni adalah hasil kombinasi dan influence daripada banyak perkara macam orang hebat yang aku jumpa, buku, quotes from awesome people and religious scholars.

Aku rasa hidup ni simple sangat kalau kita expect less. Sometimes, kalau kita terlalu sangat mengharapkan sesuatu, kita akan rasa diri kita ni tak cukup sempurna. Terlalu mengejar kesempurnaan dalam hidup is not a bad thing, tapi it might hurt us in the process.

“Expect less, be thankful more!”

“Bersyukur dengan nikmat yang diberi!”

Aku memang dah bisa dengar kata-kata ni. Memang ada benar jugak la apa yang diperkatakan. Setengah orang akan kata,

“So tak yah berusaha la?”

Of course you have to! But you have to know your limit, and know what you really want. This might work for me but not on other people.

I just wanna live this life my way!

This just my way of life.

-Love and Peace!-

 

, ,

“You only live once, so why not try anything once?”

That is how I try to live my life. It not as easy as it sounds. I got hurt quite a lot, but that’s what life is all about. I learn from experience. Sometimes I repeat the same mistake over and over again until I realize that’s not the way it should be.

There is a lot of possibilities in life that we don’t know. Who knows that I can be something else that I never imagine. All that I need is gut to try something new. I’m tired and sick with what I do right now. I just want to be a new person…

Just what the fuck am I doing…

Love and Peace!