Sekarang ni gua tengah berada di dalam laboratory. Gua tengah buat research. Gua dah berapa hari dah tak pegi lab. Bukan apa, jiwa gua rasa tertegang dan tertekan.

Baru je petang tadi gua sampai kat umah gua kat sini selepas beberapa hari gua pulang ke Kuantan membawa diri. Di sebabkan gua ni seorang yang berdedikasi, gua pon nekad nak stay kat lab sampai pagi. Sambung research gua yang terbengkalai.

Dalam lab ni gua sorang-sorang aje. Sekarang gua tgh run Polymerase Chain Reaction (PCR). Sambil menunggu PCR gua siap, gua merenung nasib gua. Lepas berapa minit gua duk termenung, perasaan tension gua makin bertambah. Gua sunyi la duk sorang-sorang dalam lab ni!!!

Baik gua layan cerita jepun online…

 

-Love and Peace-

, , ,

boys don't cryPeace!

-epic-fail-1302829295

I’m just telling myself. I’m in a super uber big mess right now

Love and Peace!

,

destinations-road-to-success-is-fraught-with-distractions-demotivational-poster-1281887135

I wonder where and what my destination in this life will be. Just hoping that it will be a good one (=

Love and Peace

Image source: motifake

,

Hari ini hari Wednesday. Jiwa gua sangat kacau. Don’t worry, ini bukan masalah girls a.k.a. “Girls problem” tetapi lebih kepada masalah hidup. Semenjak dua menjak ni gua tiba-tiba je terfikir pasal masa depan. Tu pasal gua runsing gila-gila. Bukan apa. Gua sekarang masih tak tau apa gua nak buat dalam hidup.

Banyak gila kot pilihan yang ada dalam hidup kita ni. Sekarang ni kat depan gua ade lebih daripada 20 jalans. Gua banyak buat plan untuk hidup gua, tapi gua rasa tak semua plan tu dapat gua tunaikan. Bila gua pikir pasal plan yang bakal dan telahpon terbengkalai itu, gua mula la rasa down.

Gua tau, manusia tak sempurna, tapi gua taknak bila gua tua nanti gua akan menyesal disebabkan pilihan yang gua buat sekarang.

Sekarang gua tengah berfikir… sambil layan drama jepun )=

God please help me!

Love and Peace

P/S: sedey gila cerita jepun ni!

,

For some reason, I feel so damn sleepy today. Today is Tuesday by the way, not Monday. I don’t hate Tuesday. But I also don’t really love it. Mainly because I have to work on Tuesday too.

After being lazy yesterday (Monday), I accidently started a lazy chain reaction. I’ll probably be lazy tomorrow too… who knows.

maybe today i’ll starsasvavqvv Z Z Z z zzzzzzzzz……

Ops… I felt asleep. Where was I again?

What the heck!

I’m outta here

Peace out!

,

I was late for work, again…

Love and Peace!

, , ,




Pretty awesome isn’t it?
Love and Peace!
Picture from: Fail Epic Fail

, ,

401ee72711e97063b203eb8bf01d309b

Practice makes perfect! I bet all awesome people out there own a copy of this book. Must have it!!

*Love and peace*

P/S: I bet Barney from ‘How I Met your Mother’ has a copy of this book.

Picture source: Meme Center

,

attitude-attitude-demotivational-posters-1308696791

Life is actually very simple. Always remember, never complicate things! We just live only once. There are still lots of things out there need to be experienced.

 Love and Peace!

P/S:Life is short, keep it simple (=

, ,

Sekarang dah masuk pukul 5 pagi. Gua masih tak boleh nk pejam mata. Gua pon pelik, apsal tiap kali hari Monday je, gua mesti rasa gelisah. Gua rasa cam tak kena la.

Dari dulu gua memang cuba untuk jatuh cinta pada hari Monday. Tapi masih tak boleh la. Hari Monday dan gua tidak mungkin dapat berbaik unless kerajaan isytihar setiap hari Monday cuti. Tapi gua rasa agak mustahil la. Nak buat macam mana kan? Gua layan je la.

Mungkin masa akan mengubat segala-galanya… Maybe…

Mondays-Suck

Love and Peace!

P/S: gua kena telan pil tido jugak ni. chis!

, , , , ,

bird-bird-bird-giving-the-finger-demotivational-posters-1295452302

Love and Peace!

, ,