Another cool side of the legendary Kurt Cobain.

I love Nirvana and I love cats too. Kurt Cobain also loved cats. I’m on a right track so far.

Love and Peace!

Picture source: SocietiesMirror

, , ,

getting-caught-on-live-tv-model-computer-epic-fail-1299466199 

Too bad dude… be careful next time, or buy an iPad (=

Love and Peace!

Picture source: failepicfail

, , ,

[Picture source :http://www.friendshipspice.com]fathers-day-motivational-poster-darth-vader-and-lu1

darthvadervt4 

Specially dedicated to all cool, awesome and responsible fathers. Abusive, pedophile, asshole fathers and evil step fathers can kiss donkey balls.

Peace!

, ,

Mata gua masih tak leh nak pejam dari malam tadi. Hebat sungguh mata gua. Macam tuan dia. Mantap! Di sini gua bukan nak menyampaikan cerita haiwan, tapi gua nak mintak maaf kat member-member time kat oversea dulu. Disebabkan gua tak leh tido, so gua rasa adakala eloknya kalo gua taip luahan hati gua kat dalam blog gua. Lagipon gua bukan ade idea pon nak update blog ni. Cerita dia macam ni:

Hari Jumaat baru ni, membe gua ade mesej berbunyi:

“Wey ****** (nama gua) ko nk folo x gi kawen pjo kt mlaka sabtu ni? kalu mau dtg ah umah aku jumaat mlm. Aku xleh ar nk amek ko sbb arah lain".”

Bila gua dapat je mesej tu, gua rasa agak excited la. Bukan apa, gua teringin sangat nk pegi Melaka. Gua tak penah tengok Kota AFamosa dengan mata kasar. Sambil-sambil pegi kenduri, bole jalan-jalan. Gua pon balas mesej member gua tu:

“Aku akan cuba sedaya upaya utk dtg. Nnti aku check map quest.”

Pada malam hari jumaat tersebut:

Tiba-tiba housemate gua bawak balik movie yang banyak dalam external hard disk dia. Gua pon apa lagi. Menjadi excited la nak tengok movie. Gua dah lama tak layan movie. Nak tengok wayang hari-hari, duit mana cukup beb. Dengan keberatan gua hantar mesej kat member gua:

“Bro, mlm ni korang ade buat pepe ke? Kalo korang xbuat pepe mlm ni, aku datang besok pagi la bro. Cool x?”

Membe gua yang sangat spoting tu cakap Ok kat gua. Gua pon cakap

”Cool! bro”

Gua pon start la tengok movie-movie yang terdapat dalam harddisk housemate gua tu. Sedar-sedar dah subuh. Lepas Subuh gua rasa cam ngantuk gila pulak. Hati kecil gua pon bersuara:

Tido sekejap sedap ni. Bole bangun punya pukul 8.30 nnti. pastu mandi-mandi, siap-siap, terus gerak,” Ujur gua dalam hati penuh keyakinan

Rumah membe gua kat Bandar Bukit Mahkota, lebey kurang 30 minit la dari rumah gua. Dengan yakin gua terus tido.

Tido time tu memang sedap kot. Gua siap mengigau.

Tiba-tiba gua terbangun sebab dengar Mesej notification dari handphone gua. Gua tengok jam kat handphone gua.

Peeehhhh pukul 9.50 pagi la beb!!!

Gua pon baca mesej tu:

“Weyh ko dtg ke tak ni dol?”

Gua tak tau nak cakap apa. Gua sekarang dah lewat gila. Memang tak sempat la. Kalo diaorang sanggup tunggu maybe gua sempat kot. Tapi gua ni tak suka menyusahkan orang lain. Gua  memang tak suka buat orang tertunggu-tunggu kedatangan gua. Lantas gua pon call membe gua tu.

“Sori ah bro… aku baru bangun la. Dah tak sempat ni. Korang pegi ah dulu. Kirim salam ah kat pengantin.”

Dengan berat hati gua letak telefon. Tapi gua yakin, tindakan gua memang tepat. Gua pon sambung tido sampai pukul 3.30 petang.

Apakah gua bersalah?

Peace!

P/S: Am I a kaki lipat?

, , ,

Graduation Balloonedited watermarked

The balloons in the picture above were not mine actually.

Sorry Asma’, The balloons just slipped, maybe because of sweaty palm .Balloons want to be free too. I said it wasn’t me and blamed a dude name Zul. Poor guy. Zul, I’m sorry too… I guess.

Well, the good thing is…. I got this cool photo. thanks to the balloons

Love and Peace!

, , , , ,

 “Trying is the first step towards failure” – Homer Simpson

life-theone-demotivational-posters-1293642966

Trying - ...is the first step towards failure.

It’s very true!

In conclusion, be prepared to face failure when you try something. Failure is not cool people. Not awesome and most of the time sucks!

That’s why I don’t try so hard (=

Peace!

Picture source: motifake.com

, , ,