Trend bergambar dalam jamban ni memang fames kot. Tambah2 lagi ngan telefon bercamera. Aku pon layan sama kot.

Tahukan anda? Bergambar di dalam tandas ini ada bahayanya jika tidak berhati-hati? Saya tidak mahu bercakap panjang. Di sini saya selitkan beberapa gambar yang saya jumpa ketika mengusha-usha internet.

1) Selapas berak, pastikan flush dulu lubang jamban. Then baru la ambik gambar.

Funnydemotivationalposters.Part4_25 Picture source: orsm.net (Actually found it on KillMyDayNow )

2. Kalu kat rumah. pasti kan adik anda tidak berak kat belakang anda sebelum ambik gambar. Kesian kat adik. Jatuh maruah dia ngan kawan-kawan.

Funny-Demotivational-Posters.-Part-5_39-451x550 Picture source: VERY DEMOTIVATIONAL (also found it on KillMyDayNow )

Ulasan: Awek tu dah comel kot, tapi adik dia pulak yang jadi buzzkill.

3. Kalau kat Jamban Awam, Pastikan pintu jamban kat belakang ditutup sebelum bergambar kat cermin. Tak pasal-pasal orang yang berak kat belakang jadi fames satu dunia.Funny-Demotivational-Posters.-Part-12_25-550x421 Picture source: KillMyDayNow

Ulasan: Minah tu pon satu. Apsal tak tutup pintu. Mesti nk masuk gambar juga ni

Nasihat: bergambar itu tidak salah. Tetapi berhati-hatilah  sentiasa. Anda mungkin menjatuhkan maruah anda dan orang di belakang anda tanpa disedari.

Peace!

P/S: Saya segan nk ambik gambar sendiri kerana tidak sexy =)

, , , ,

Saya hanya mampu meberi nasihat.

Prison is not a beautiful place.Seriously. No kidding.

Funnydemotivationalposters.Part2_63 Demotivational poster source: motifake.com

Yup. If you can’t handle anal. Dont ever do crimes. Rape happens a lot in prison.

Tambah-tambah isu gay sekarang. Silap dapat warden penjara yang gay, mampos la korang :)

Sekadar nasihat ikhlas

Peace!

P/S: Don’t do anal. Nabi tak ngaku umat tau =)

, , ,

scrubs-logo A question, anybody loves Scrubs, the TV series? Yea… me.

Ted Buckland, The hospital lawyer with pathetically low self-esteem and frequent suicidal tendencies, is one of the funniest character.

ted buckland

Here I want to share a video about Ted celebrating Dr. Kelso leaving (being force out) the hospital.

Damn I really miss the show!

Peace

P/S: Dulu saya nak jadi lawyer jugak tapi tak tercapai :)

, , ,

Bila saya memeriksa shoutbox saya, saya telah dikurniakan awards. Awards ni bukan satu tapi banyak bergedabak satu bundle mengandungi pelbagai jenis awards. Masa saya sekolah dulu dapatlah juga awards. semenjak jadi adult ni, ni first time kut. Akan tetapi rupa awards ini amatlah memeranjatkan saya. Memang luar jangkaan lah :)

Tetapi saya tetap akur. Oleh kerana tidak mahu mengecewakan Bro GematriA yang osome itu, saya dengan sukacitanya menerima awards tersebut dengan hati yang redha. Saya suka!

Bukti award diperolehi dengan sah:

shout memberi awards

pengesahan awards copy yg bertanda bintang tulah saya (gambar from In Secret Love We Drown)

Awards tersebut adalah seperti berikut:

,

I found this when I got nothing to do. I googled for ‘hitler’. Look what I found. I think it’s funny. Hipster Hitler is pretty trendy, I guess. What do you all think?

The art above belongs to hipsterhitler.com

Source: HipsterHitler.com

Awesome right? Hope you like it

Peace!

P/S: I love grapefruit juice =)

, , ,

Sekarang heboh satu Malaysia bahawa Justin Bibir nak datang sini buat konsert. Gadis-gadis muda belasan tahun menjadi tidak keruan. Tidor tidak nyenyak, makan tidak kenyang, mandi tidak basah, hatta kentut pun tidak berbau. Ramai yang korek duit bank serta merayu meminta duit daripada parents sebab nak tengok Justin Bibir beraksi. Ada yang sanggup berlapar sebab nak kumpul duit. Ada pula yang setiap hari mendengar lagu si Justin Bibir kerana mahu menghafal lirik supaya ketika konsert nanti, lebih banyak kepuasan akan diperolehi. Begitulah ragam peminat fanatik Justin Bibir.

Tahukan anda semua duhai peminat-peminat Justin Bibir, bahawa Justin Bibir itu adalah seorang PEDOPHILE yang berusia 51 tahun. Jangan tertipu duhai gadis muda remaja. Jangan menjadi mangsa PEDOPHILE yang berusia 51 tahun itu.

Tak Percaya? Tengok video berita kat bawah ni:

Berwaspada! Jangan sampai anda dinodai oleh pedophile itu!

P/S: Saye pon pandai nyanyi :)

Peace!

, , , ,

image taken from Dallas Dezinz

Maybe bagi sesetengah orang, macam aku, terdapat certain hari yang digelar ‘Hari Melayan Perasaan’. Hari tersebut datang tidak menentu dan kadang-kadang datang dengan mengejut. Dalam setahun pula bilangan ‘Hari Melayan Perasaan’ ini juaga tidak menentu. Ada tahun yang langsung tiada ‘Hari Melayan Perasaan’. Depends pada mood seseorang lah.

Why? How? Aku pun tidak tahu apakah yang meyebabkan terjadinya fenomena yang manarik ini. Mungkin orang yang tahu tentang ilmu Psychology mampu memberi penjelasan pada kita.Aku tahu jugak lah pasal biology sikit-sikit. Maybe hormone adalah salah satu sebabnya kot. Harap orang yang lebih tahu dapat memberi sedikit penjelasan serta tunjuk ajar.

Bila tiba ‘Hari Melayan Perasaan’, aku akan merasa ‘mellow’, you know… tenang tetapi membuak-buak? Lebih mudah orang cakap ‘feeling’ itu tengah high. Time ni activities yang sering (aku) buat:

  1. Dengar lagu omputih yang menyentuh perasaan
  2. Pergi pantai melihat derusan ombak yg mengasyikkan (sambil dengar lagu)
  3. Tengok sunset (sambil dengar lagu)
  4. Main guitar (lagu yang mengasyikkan)
  5. Tengok movies and series yang menyentuh perasaan

LonelyPanda

Ayuh! Mari melayan perasaan!

Peace

P/S: Aku meng’autoplay’kan lagu Lily Allen ‘Littlest things’ sebab nak layan perasaan sikit la beb! (esok aku remove la autoplay function tu)

, , , ,

little-big-planet-2-logo-1024x443Baru saja petang tadi aku buat entry pasal LittleBigPlanet 2 yang baru sahaja keluar di pasaran. Sekarang ni aku tak ada kerja sangat. Oleh yang demikian, aku terasa nak post ‘LittleBigPlanet 2 Trailer’ lah pulak. Bagi yang tak tahu pasal game ni bole la aku share sikit.

LittleBigPlanet 2: Storyline Trailer

Machinima Game Trailer: LittleBigPlanet 2 Debut Trailer

LittleBigPlanet 2: Adventure Trailer

, ,

Siapa yang tak minat Sackboy? Aku super minat Sackboy kot. Tambahan pula gadis-gadis remaja serta wanita tua, meraka lagi minat kot. Sackboy memang cute lah! aku pon tak boleh tahan melihat ke’cute’an Sackboy itu.

Saat yang dinanti sudah pun tiba. LittleBigPlanet 2 sudah pun keluar di pasaran! Ramai yang cakap ia setandang kalau tidak lebih hebat daripada LittleBigPlanet keluaran pertama beberapa tahun dahulu.

little-big-planet-2-logo-1024x443 Berita selanjutnya:

SOURCE: LITTLEBIGPLANET.COM

LittleBigPlanet 2 is out this week!

Good news everyone! We are finally here: launch week. By the end of this week, nearly all of you should have your copies of LittleBigPlanet nestled safely inside your PS3, and you’ll be able to join Sackboy in saving the Cosmos from a horrible, and most inconvenient fate.

Reviews have been popping into existence all over the internet recently too, a really positive response, check out some of the wonderful things people have been saying…

“With this sequel, Media Molecule gives players a bottomless toybox, and I can’t remember the last time a game had such a relentless grip on my imagination.”
Game Informer 9.5/10
“LBP2 represents a dazzling new opportunity for creating deep, diverse and ingenious play”
Edge 9/10
“This isn’t just a superbly presented game that incorporates multiple genres and comes packaged with a powerful creation suite, it’s your doorway into a wonderfully charming, vibrant, and ever-changing universe where almost anything is possible. “
– 9/10
“We can’t wait to see what LittleBigPlanet 2 has evolved into in a month or three, when we can truly measure the impact that these tools will have had on an already ultra-creative community. We predict that it’s going to be like setting off an atomic bomb. LittleBigPlanet 2 will see an explosion of hobbyist game creation that could – in an even bigger way this time – send shockwaves around the industry. Duck and cover people, Sackboy is back. And in a world obsessed with identikit sequels, that is something worth believing in.”
GamesTM 10/10

 

When will you be able to grab a copy of LittleBigPlanet 2 from a store?

  • Tuesday 18th January – Americas & Korea
  • Wednesday 19th January – Mainland Europe
  • Thursday 20th January – Australia and New Zealand
  • Friday 21st January – UK and Ireland
  • Thursday 10th February – Japan

With it being launch week, you’ll also find some special DLC items on the store. Available this week only on the store for LBP2 players will be the LittleBigPlanet 2 Week 1 shirt. To celebrate the launch of another LittleBigPlanet game, the much coveted Spacesuit Launch Costume will also be available again for one week only!

SOURCE: LITTLEBIGPLANET.COM

, ,

Saya ada berita best untuk peminat-peminat Final Fantasy Series and Final Fantasy games! Baca la kat bawah ni! Baru kot! 

SOURCE: PLAYSTATION.BLOG

Final Fantasy XIII-2 Coming to PS3 Next Winter 

Posted by Adrian Arnese // Senior Brand Manager, SQUARE ENIX

Final Fantasy XIII-2
We at Square Enix are delighted to let you know that the sequel to FINAL FANTASY XIII, FINAL FANTASY XIII-2, is coming next winter. We have a new story in store that stems from the previous title, a battle system that is evolved from “XIII” – and more…

We’re looking forward to sharing more details with you about this exciting new sequel in the future – in the meantime please check out the game logo and first screenshot!

Final Fantasy XIII-2SOURCE: PLAYSTATION.BLOG

Marilah kita bersama bermain game! PS3 untuk semua!

Peace!

, ,

Aku ada terfikir apakah kaedah terhebat bila nak tunjukkan kat seseorang yang kita suka kat dia. Lain orang lain ragam. Ade yang jenis direct, cakap terus je depan-depan:

Dude: Babe I have a crush oh you lah!

Babe: Oh how sweet! I like you back lah!

Tu kalau jadi. Kalau kene tolak mentah-mentah lain la ceritanya. Orang macam ni biasanya berkeyakinan tinggi dan dare to fail.

Aku ade la terpikir cara yang cam cool la jugak. maybe aku sorang je yang rasa cool. Aku dapat ilham time tengok video clip untuk satu band jepun ni.

Apakah caranya?

Hadiahkan juice kepada gadis yang di sukai!

  1. Hantar spy, cari info juice apa yang dia suka.
  2. Beli juice itu
  3. Tunggu peluang bila si dia kelihatan haus dan keletihan.
  4. Berikan juice padanya dah sambil tu cakap la apa yang nak dikata.

Kenapa juice?

Juice adalah lebih sihat dan mempunyai banyak khasiat. Pilihlah juice yang 100% dan bukan hanya mengandungi pewarna dan perasa tiruan. Jangan pilih juice yang berkarbonat dan berkalori tinggi. Girls tak suka minuman yang menggemukkan.

Video: Group Tamashii – Kimi ni juice wo katte ageru

Group Tamashii - Kimi ni juice wo katte ageru

Band ni nama dia Group Tamashii. Diorang agak cool lah. Lagu ‘Kimi ni juice wo katte ageru’ ni pulak pernah jadi opening theme song untuk ‘Keroro Gunso’ kot. Maksud tajuk lagu dia lebih kurang camni la, akan ku belikan jice untuk mu. aku translate sendiri je.

Siapa la nk belikan juice untuk aku ni.

Jadikanlah juice amalan kita!

Peace!

P/S: saya belajar japanese language time kat university =)

Video is from Youtube.com, I do not own the video. I just like the song.And I googled the picture :)

, , , ,

Pada suatu hari, seekor ayam berjalan-jalan mencari makan. Cuaca pada hari itu amatlah indah. Indah seperti hari tidak mahu hujan. Ayam sangat gembira kerana beliau yakin bahawa hari ini tidak seperti semalam. Tambahan pula, Leman si kambing tua sangat yakin mengatakan ‘instinctnya ‘ mendapat tahu bahawa hari tidak akan hujan. Instinct Leman sangat la meyakinkan kerana Leman merupakan seorang ber’experience’.

Makan besar la aku hari ini. Hari tak hujan. bole la aku cari makan jauh jauh sikit. Dah naik muak aku ngan makanan kat sini. bole la aku bawak anak-anak aku kuar makan yang best2.”

, ,

Aku sangkakan diriku ini kuat serta kental. Tidak akan tunduk menyerah apabila diuji dengan godaan-godaan duniawi. Akan tetapi, terbukti sudah bahawa aku hanya insan biasa, insan yang lemah dan mudah tunduk apabila disajikan dengan godaan dan permanianan dunia yang penuh dengan warna-warna keindahan.

Baru-baru ini, aku menyatakan bahawa aku mahu berehat selama mungkin daripada bermain permainan video Playstation 3. Namun hasrat aku hanya sampai separuh jalan. Aku tidak mampu menahan godaan teknologi yang hebat itu.

Setelah seminggu aku menyimpannya didalam ‘Box’, perasaanku menjadi tidak tentu hala. Tambah-tambah lagi dengan berita PS3 sudah berjaya di hacked baru-baru ini, makin bertambahlah keinginan untukku terjun kedunia gamerzs.

Dua hari lepas internet dirumahku seperti biskut, sekejap ada sekejap hilang. Dengan perasaan yang geram aku terus mendapatkan ‘box’ PS3, lantas mengeluarkan PS3 tersebut dan terus bermain permainan video tersebut. Game yang aku bermain adalah Final Fantasy XIII.

Sudah dua kari aku bermain Final Fantasy XIII itu. Aku hanya berhenti untuk tidur dan makan sahaja. Namun aku masih belum berjaya menghabiskannya lagi. Sudah lama game itu aku miliki, namun ini baru kali pertama aku bermain permainan tersebut. Doakan aku berjaya menghabiskannya pada pagi esok!

Oh, aku insan yang lemah!

Peace!vanille1600s(Vanille is my fav character sebab dia cute!)

P/S: orang hebat pon ade kelemahannya

, ,

2feb-strokes-431x300(Image from Virginmedia.com)

Bagi peminat band dari New York City,  The Strokes, March ini akan menjadi bulan yang dinanti-nanti kan kerana Album terbaru The Strokes dikatakan bakal keluar pada bulan tersebut (March):

SOURCE: REUTERS

NEW YORK (Billboard) - January 3 marked the five-year anniversary of the release of "First Impressions of Earth," the Strokes' third and most recent album.

Luckily, fans of the New York rock group won't have to endure the drought of new music much longer, as bassist Nikolai Fraiture has announced a March release for the band's still-untitled fourth album.

"Sonically, I feel it's the album which should have been made between 'Room On Fire' and 'First Impressions of Earth,'" Fraiture told BBC Radio 1, adding that the release will showcase the group's "classic sound."

,

SOURCE: BBC NEWS


The PlayStation 3's security has been broken by hackers, potentially allowing anyone to run any software - including pirated games - on the console

A collective of hackers recently showed off a method that could force the system to reveal secret keys used to load software on to the machine.
A US hacker, who gained notoriety for unlocking Apple's iPhone, has now used a similar method to extract the PS3's master key and publish it online.
Sony declined to comment on the hack.
"The complete console is compromised - there is no recovery from this," said pytey, a member of the fail0verflow group of hackers, who revealed the initial exploit at the Chaos Communication Congress in Berlin in December.
"This is as bad as it gets - someone is getting into serious trouble at Sony right now."
The group, which has previously hacked Nintendo's Wii and says it is vehemently against games piracy, said that it had developed the hack so that it could install other operating systems and community - written software - known as homebrew - on the powerful machine.
"The details we provided and information and techniques we disclosed would have been enough to install Linux," he said. "We have no interest in piracy."

“HOLY SHIT!”

Aku rasa korang mesti selalu dengar ungkapan ‘holy shit’ ini daripada filem-filem omputih. Ungkapan ini sungguh sebati dengan budaya mereka dan kadang kala menjadi ikutan masyarakat di Malaysia kita yang terchinta ini.

Sewaktu aku mula-mula terdengar ungkapan ‘holy shit’ ini, aku pernah terfikir mengapa wujudnya ungkapan aneh seperti itu.

Apakah ‘holy shit’ itu bermakna ada tahi yang suci?”, soalku pada diri sendiri

Mana mungkin. Tahi adalah najis! sepertimana kita belajar didalam kitab feqah. Aku menjadi tertanya-tanya akan asal usul ungkapan tersebut. Sungguh aneh dan pernah juga sesekali (nauzubillah) aku merasakannya sungguh kreatif.

Apabila aku sudah mempunyai children nanti, bagaimana harus aku memberi penjelasan kepada childrenku nanti apabila mereka bertanya kepadaku akan persoalan seperti ini. Anak-anak zaman sekarang suka bertanya. Setelah penat berfikir, aku berjaya memilih beberapa penjelasan yang mungkin boleh diterima childrenku nanti:

  1. Omputih dulu-dulu ingat tahi itu suci, lalu meraka mengagung2kan tahi itu, sehingga mereka menamakannya ‘Holy Shit”
  2. ‘Holy shit’ itu merupakan sejenis makanan omputih dahulu kala. seperti kuih taik itik kat Ganu & Klate.
  3. Omputih ni memang suka cipta perkataan pelik2. mana ade tahi yang suci duhai anakku!

Jikalau anda, jawapan/penjelasan yang manakah akan menjadi pilihan di hati? sehingga kini aku masih memikirkan jawapannya.

Marilah sama-sama kita fikirkan…

Penjelasan (in English):

Holy shit is an expression used when you yell at something bad and/or surprising (sometimes at something awesome and/or surprising).

Another variation of ‘holy shit’: Holy crap!

Contoh ayat berserta gambar:

Holy Shit!holy shit(Images from DemotivateUs.com, ebaumsworld.com, and google)

SELAMAT BELAJAR!

Peace!!

P/S: saya suka merapu

, , , ,

(Sempena minggu pertama buka sekolah kot…) 

Sekarang ni aku hanya sekadar menghabiskan beras di dapur sambil menghabiskan masa dengan membazir masa begitu sahaja (macam redundant je). Sambil duduk rileks tu, ade la pulak kenangan lama bermain di ingatan. Macam orang tua la pulak rasanya. Kali ni aku teringat time sekolah menengah dulu. Kisah seluar sekolah.

Dulu nk tempah seluar sekolah bukannye murah. Aku just beli je seluar sekolah kat kedai kain mana2. Tetapi aku juga merupakan seorang yang mementingkan penampilan, gaya, fesyen, dan keterampilan. Takkan nak pakai seluar sekolah biase kot. Tambahan pulak, time tu budaya memakai seluar skinny semakin berleluasa maybe sebab pengaruh band2 dari barat macam The Strokes dan sebagainya  malas nak sebut. (saya nak jadi stylo macam diorang ni la!)

 Punya la nak pakai seluar skinny, aku pon biasa la berkunjung ke kedai ‘alter’ seluar (jeans) yang terletak di tingkat atas Stesen Bas Kuala Terengganu. Abang aku pulak menjahit kat salah sebuah kedai kat situ. Dia biase la datang tolong kawan dia yang bukak kedai kat situ. Macam keje part-time kat situ la. Kalau time abang aku ade kat kedai boleh la aku dapat murah. Lucky me!

IMG_5330 editedcopy“Kedai awang menjadi tumpuan utamaku”

Dulu kat sekolah diorang tak bagi pakai seluar kaki besar ala-ala bootcut zaman a-go-go. Masa awal-awal pakai seluar skinny tu, cikgu tak la kesah sangat. Diorang lagi kesah ngan budak2 seluar kaki besar. Disebabkan semakin hari semakin ramai student minat pakai skinny, cikgu mula membukakan mata mereka. Tambah-tambah lagi gejala budak-budak Punk semakin berleluasa. Siap ade cikgu yang tak tahu apa-apa pegi cakap Punk ni Black Metal. Sakit kepala aku dibuatnya nk menjawab, lebih-lebih lagi ustazah2 atau cikgu2 yang dah berusia:

Awak ni ape nak jadi la… Black Metal ni sesat tau” kata cikgu aku

Cikgu, saye bukan Black Metal la…, ade ala-ala punk sikit je”, aku cuba menjelaskan kepada cikgu aku

Black Metal ke… Punk ke… sume menda tu jahat, tak bawak paedah!!”, nasihat guruku

“Memang aku takde peluang nak menang”, hati kecilku bersuara

(saya bukan black metal lah!!!)

Start dengan isu budak punk campur pulak salah paham dengan isu black metal, operasi memburu si seluar skinny mulalah membuka tirainya. Aku merupakan salah seorang mangsa operasi tersebut (memang dah agak). Ntah beberapa seluar sekolah aku yang terkorban.

Bila terkantoi, jawabnya kene gunting la seluar tu, gelap la dunia. Memang boleh tengok la kegembiraan cikgu yang sedang gunting seluarku sambil di iringi gelak ketawa dan kata-kata sinis.

Ganah ngat mung pakai sluor kaki kecik. Ooo… Jadi budok punk ye mung lening… Pakai kain batik ah mung hari ning”

(sejak bila aku budak punk oi!!!!)

Begitulah kata cikgu disiplinku sambil menghulurkan sehelai kain batik murahan kepadaku.

Time tu aku masih muda. Berjiwa remaja. Mahu memberontak. Baru kenal ape itu ‘anarchy’. Tak kira la berapa helai seluar terkorban, masih aku teruskan perjuangan. Tambahan pulak time tu aku jual burger kat hostel, so bukan setakat sehelai seluar, seguni seluar pon aku bole beli. . Duk hostel beb biase la, cari duit lebih.

Time awal-awal dulu, seluar aku memang super skinny la. Nak bukak seluar pon susah. Lama-kelamaan aku mula belajar daripada kesilapan. Aku mula membaca majalah barat. Usha2 ape yang mamat2 band omputih pakai, apa stail diorang. Tambah pula dengan ade internet, mudah la nk tau mende2 macam tu. Daripada super skinny aku mula beralih kepada ‘boderline’ skinny. Usahaku tidak sia-sia.

Berbekalkan bakat mengesan bahaya (cikgu disiplin). kepantasan, dan tipu daya, aku seringkali berjaya meloloskan diri daripada cengkaman cikgu disiplin. Setiap kali aku berjaya meloloskan diri, aku ku berkata pada hati kecilku,

“Aku memang hebat lah”

Pikir2 rasa cam best la pulak time belajar kat skolah dulu… duk hostel… lepak-lepak… xyah pikir banyak2 cam sekarang.

Nasihat aku: Pakai la ape pon yang korang suka, lantak la ape orang lain nak kata. Tell them to eat shit, simple :-)

Baru-baru ni aku ade pegi kedai repair seluar tu. Aku ade la ambik beberape keping gambar, sekadar untuk kenangan la:

IMG_5333 editedcopy

IMG_5336 editedcopy IMG_5335 editedcopy Peace!

, ,

Funny dentist with syringe Siapa takut jumpa dentist?

yeay! saye takut!” jawab aku tanpa segan silu.

Apa yang nk dimalukan. Aku rasa ramai kot orang yang gementar, or maybe takut nk jumpa dentist. Dalam kes aku, aku memang tak suka bau hospital. And dentist… aku tak suka kena cabut gigi, siapa yang suka kan? Aku lagi la tak selesa bila diorang drill gigi aku. Ngilu super.

Kali ni aku memang terpaksa pegi jumpe dentist. Memang bukan hobi aku saja2 pergi jumpa dentist. Two weeks yg lepas aku pergi jumpa dentist sebab dah 2 tahun kot tak pernah jumpe dentist. Ade satu tampalan(filling) gigi aku yg tercabut. so kena la tampal(fill) balik. Hari tu diorang buat temporary filling je, so esok aku kena la pergi buat yang permanent

Aku adalah seorang yang jimat. So aku pegi poliklinik dekat umah aku je. Hanya bayar 2 ringgit beb. Aku harap2 dentist yang aku jumpe esok tu cool.

Nasihat aku pada hari ini: Gosoklah gigi anda setiap hari!

(Kalo dentist camni baru cool.)

Peace!

p/s: org hebat pon takut something tau!

,

PS3 aku 1 copy

Dear my lovely PS3,

I know you feet very lonely now since I haven’t touch you for almost a week. I’m sorry. It’s not your fault. I’m at fault here. I’ve been busy very busy for past few weeks with … you know… stuffs. I have my own mess I need to resolve. I hope you understand that. I know it’s hard for you to handle this kind of shit, but please understand, it’s hard for me too.

I still remember when I first met you. It was during winter break last, I guess. I was very exited when I opened that box. I stayed up for 2 nights straight without sleep playing the ‘Star Wars: The Force Unleashed’. It was a great time. There was never a time you let me down. Whenever I was in some kind of mess, I always turned to you to consolidate me.

Dear my lovely PS3,

I need to tell you that i have to leave you. I have to put you back into ‘THE BOX’. I know you hate the box. Its small, or maybe stinks… a bit. I hope you will understand. It’s tough for me too. I cannot resist the temptation of playing all those games. You are a symbol of corruption! I won’t play with you until I finish those things that I'm suppose to do. I really have to do this.

Your Great Master,

Merley

 

*note: ps3 ni asal dia America, so aku kene la cakap omputih.

 

,

time-squareWow! It’s already January 1st 2011. Happy new year to myself of course and to the people who might be reading this. 2011 comes with a lot of hopes and 2010 left with a lot of regrets. I still remember, last year I wrote about things that i wanted to do in year 2010. These are the my resolution for last year 2010: (results in red)

  1. Reduce sleeping time ( aku dah terlajak tido byk kali, plus not good for health kan) Never happened
  2. Start main guitar balik. ( sebab byk masa free la) Did happened, but still suck
  3. Compose at least one song. (harap2 la) Never finished it
  4. Pegi liberty Island and ambik gambar dekat Statue of Liberty. (dah banyak kali pegi New York City tapi tak pernah sampai sana) Didn’t happen
  5. Beli camera or video cam. (For my evil plans. Huahahahah) Berjaya!
  6. Nak start collecting baju band. Just bought a few

At least I bought a camera, but didn’t do the evil plans. Maybe It’s a thing that I should celebrate because 2010 sucks and it’s finally goodbye forever. No more 2010. So what should I plan for 2011?

  1. Find a job or go to grad school.
  2. Do what I did manage to accomplish last year except for no. 4 and no. 6

Happy New Year to me and everyone and good luck to me and also everyone

Damn, I miss celebrating new year in NYC!

Peace!