tumblr_m5un03FkU91r7cu3so1_500

-Love and Peace-

,

In dreams you don’t need to make any distinctions between things. Not at all. Boundaries don’t exist. So in dreams there are hardly ever collisions. Even if there are, they don’t hurt. Reality is different. Reality bites. Reality, reality.

Haruki Murakami

,

Hidup kita semua ni tak sama. Yang pasti guwa rasa apa-apa destinasi hidup kita, at the end kita just mahu kebahagian atau bahasa english, happiness. Hampir semua destinasi kita sama je which is to seek happiness, and satisfaction, tapi jalan menuju destinasi tu tak sama bagi semua orang. Ada orang yang sampai ke destinasi dia ngan mudah aje. Then, ada orang yang jalan dia panjang gila, pedih gila, penuh onak dan duri.

Bila guwa fikirkan balik, guawa rasa jalan yang guwa sedang tempuhi sekarang ni boleh dikategorikan sebagai jalan yang penuh berliku la. It’s going to be a long hard road ahead of me and I’m pretty sure of it. Ramai member-member guwa yang boleh dikatakan sudah achieve apa yang mereka idamkan. Tapi apa yang guwa impikan memang jauh lagi. Sometimes, terasa sesuatu dalam hati ni yang tak boleh guwa describe. Tapi gua tak kesah sangat lah. Nak buat macam mana kan, dah memang guwa yang pilih jalan ni. Guwa sangat berharap walaupon jauh destinasi, semoga perjalanan guwa tak terhenti sebelum sampai. Detour tu memang akan berlaku lah, tapi insyaAllah, guwa akan berusaha untuk sampai juga. Nampaknya, lambat lagilah guwa dapat kahwin…

6ec0475484dbc9ac20e320480200ef9e

-Love and Peace-

 

 

, ,

So that’s how we live our lives. No matter how deep and fatal the loss,no matter how important the thing that’s stolen from us—that’s snatched right out of our hands—even if we are left completely changed, with only the outer layer of skin from before, we continue to play our lives this way, in silence. We draw ever nearer to the end of our allotted span of time, bidding it farewell as it trails off behind. Repeating, often adroitly, the endless deeds of the everyday. Leaving behind a feeling of immeasurable emptiness.

Haruki Murakami – Sputnik Sweetheart

,

Setiap orang ada pandangan masing-masing tentang hidup ni. Aku ni bukanlah special sangat pon. Nak kata aku ni ada pandangan sendiri, memang agak jauh la sekali. Pandangan dan falsafah aku tentang hidup ni adalah hasil kombinasi dan influence daripada banyak perkara macam orang hebat yang aku jumpa, buku, quotes from awesome people and religious scholars.

Aku rasa hidup ni simple sangat kalau kita expect less. Sometimes, kalau kita terlalu sangat mengharapkan sesuatu, kita akan rasa diri kita ni tak cukup sempurna. Terlalu mengejar kesempurnaan dalam hidup is not a bad thing, tapi it might hurt us in the process.

“Expect less, be thankful more!”

“Bersyukur dengan nikmat yang diberi!”

Aku memang dah bisa dengar kata-kata ni. Memang ada benar jugak la apa yang diperkatakan. Setengah orang akan kata,

“So tak yah berusaha la?”

Of course you have to! But you have to know your limit, and know what you really want. This might work for me but not on other people.

I just wanna live this life my way!

This just my way of life.

-Love and Peace!-

 

, ,

“You only live once, so why not try anything once?”

That is how I try to live my life. It not as easy as it sounds. I got hurt quite a lot, but that’s what life is all about. I learn from experience. Sometimes I repeat the same mistake over and over again until I realize that’s not the way it should be.

There is a lot of possibilities in life that we don’t know. Who knows that I can be something else that I never imagine. All that I need is gut to try something new. I’m tired and sick with what I do right now. I just want to be a new person…

Just what the fuck am I doing…

Love and Peace!

“Susah nak faham manusia…”

Bisik hati Ramli yang semakin sakit kepala memikirkan hal ehwal perkembangan semasa hidupnya. Ramli merupankan seorang yang agak clueless di dalam bersosial apatah lagi untuk memahami hati dan perasaan manusia yang sangat complicate. Dia lebih senang berinteraksi dengan kucing di lorong gelap atau ikan di dalam akuarium rumahnya.

Bagi Ramli, manusia umpama puzzle dan setiap orang mempunyai keunikan yang tersendiri. Namun keunikan jugalah menyebabkan sesetengah orang hilang akal. Ramli yang sudah tidak tahan dengan karenah manusia ini lantas menjerit…

Woi sape yang bangang sangat berak kat depan pintu tandas ni oii!! Takdak otak ke!!!”

 

-Love and Peace-

, ,

I think too much and act too late. Timing is very important in life. Once you miss the timing, you’re screwed big time. Stop thinking too much and start doing it!

Love and Peace!

, ,

Me!

 

Love and Peace!

,

Hari sudah petang tapi gua masih di tempat yang sama, atas tilam sambil berhadapan dengan laptop. Gua sudah kehabisan akal untuk buat anything. Sudah penat gua tido. Jadi gua rasa baik gua tulis something kat blog ni.

Pagi tadi gua sungguh kecewa kerana kedai kegemaran gua yang gua biasa breakfast tidak beroperasi. Kawan gua pulak keje kat Paka. Terpaksalah gua sambung tido. Nak bergerak pon gua takde mood. Seakan-akan gua ini sudah kecewa dengan hari Sunday ini. Bila tiba hari Sunday je gua putus akal. Gua rasa something must be done, but gua dont know what to do…. am I just lonely?

-Love and Peace-

,

f11a3bd391f80fa9c421eba7b209025b

, ,

Bila dalam situasi awkward… Guwa terdengar bunyi ‘krik krik krik’ yang super kuat. Guwa sangat berharap ade gunung berapi meletop dekat-dekat situ. Walaupon Guwa pernah perdepan banyak situasi awkward, namun setiap kali Guwa menghadapi situasi tersebut, Guwa terasa macam seorang noob. Nasib baik gua ade strategies untuk menghadapi situasi tersebut.

  • Guwa akan imagine guwa ade dekat pantai sambil mendengar bunyi ombak yang menenangkan.
  • Guwa akan hafal sifir setakat guwa tahu.
  • Guwa akan bayangkan gelak Spongebob dan gelak si Patrik starfish
  • Lastly gua akan bayangkan bunyi ‘white noise’ atau bunyi statik dalam minda guwa

Kalau strategies kat atas tu tak berjaya, guwa akan berusaha untuk kentut tanpa bunyi untuk distract sume orang. kalo tak berjaya jugak terpaksalah guwa repeat sume strategies sambil berusaha membuat poker face sampai masa berlalu tanpa guwa sedari…

furfaceboy_pokerface1

-Love and Peace-

 

, ,

john mayer quote1

Nobody really cares. So fuck them and start living your life the way you want. If you fail, you just have yourself to blame.

-Love and Peace-

, , ,

Goodbye Sunday… time to face the real world again. Please don’t fuck me Monday.

-Love and Peace… and I really don’t like Monday-

, ,

-Love and Peace-

, ,

1a2670c8277e4569b250cf70de840084 

via Stuff No One Told Me

-Love and Peace-

,

-Love and Peace… and Hermione Granger_

, ,

-Love and Peace… and Star Wars!!!-

,

Happy Weekend and hello comfy bed! Tido siang is the best on Saturday. 80 percent of my day will be spent inside my room, either kat atas katil or depan meja computer! Hebat kan? Actually nk tulis blog pon gua xde mood sangat. But since blog ni dah lama x update, gua terpaksa merajinkan diri. Takut nanti jadi basi blog ni. Baru je gua tukar layout. ade sikit semangat nk tulis something kat sini. Lagipun blog ni xla strict sangat. Gua letak je apa yang gua suka, demi membuktikan bahawa gua ni ikut perkembangan teknologi semasa.

-Love and Peace-

 

P/S: Happy belated birthday Dr. Seuss! (yesterday march 2nd)

 

,

tumblr_lzw0hjzxlv1qfqq6ro1_500

How do I sleep then? O_o

, ,

my fav quote

, ,

Uwe Langmann - Universal Comfort

 Universal Comfort by Uwe Langmann (b.1985, Germany)

, , ,