image taken from Dallas Dezinz

Maybe bagi sesetengah orang, macam aku, terdapat certain hari yang digelar ‘Hari Melayan Perasaan’. Hari tersebut datang tidak menentu dan kadang-kadang datang dengan mengejut. Dalam setahun pula bilangan ‘Hari Melayan Perasaan’ ini juaga tidak menentu. Ada tahun yang langsung tiada ‘Hari Melayan Perasaan’. Depends pada mood seseorang lah.

Why? How? Aku pun tidak tahu apakah yang meyebabkan terjadinya fenomena yang manarik ini. Mungkin orang yang tahu tentang ilmu Psychology mampu memberi penjelasan pada kita.Aku tahu jugak lah pasal biology sikit-sikit. Maybe hormone adalah salah satu sebabnya kot. Harap orang yang lebih tahu dapat memberi sedikit penjelasan serta tunjuk ajar.

Bila tiba ‘Hari Melayan Perasaan’, aku akan merasa ‘mellow’, you know… tenang tetapi membuak-buak? Lebih mudah orang cakap ‘feeling’ itu tengah high. Time ni activities yang sering (aku) buat:

  1. Dengar lagu omputih yang menyentuh perasaan
  2. Pergi pantai melihat derusan ombak yg mengasyikkan (sambil dengar lagu)
  3. Tengok sunset (sambil dengar lagu)
  4. Main guitar (lagu yang mengasyikkan)
  5. Tengok movies and series yang menyentuh perasaan

LonelyPanda

Ayuh! Mari melayan perasaan!

Peace

P/S: Aku meng’autoplay’kan lagu Lily Allen ‘Littlest things’ sebab nak layan perasaan sikit la beb! (esok aku remove la autoplay function tu)

, , , ,

22 Responses so far.

  1. aiseymen..
    berbunga la plak..

  2. aien says:

    2.Pergi pantai melihat derusan ombak yg mengasyikkan (sambil dengar lagu)

    yg ini aktiviti fav mase study kt u yg dekt ngn pntai kt tganu dlu hehe..snsorang dtemani lagu fav mmg super duper nyaman gitu

  3. layan jgn x layan yer....
    paling layan kalau tiba2 duk sorang kat rumak,,,
    dasyat...dasyat....

    owh ya...i did reply ur comment in my entry....daaa

  4. skrg wa pn tgh layan ni.. layan lagu dangdut.. mantap babe..

    ps: blog ak tgh try n error

  5. Cik Tqah says:

    kalo bosan cmne nak layan perasaan ekk

  6. Nur Hani says:

    tgk panda tu ddk kt pantai, comel betol :D ahaha, waa, laki kalau skali-skala lyn perasaann. fuhhh ~ okay laa dari prmpuan stgh tu tiap hari woo. huhuh

  7. klu layan perasaan rmi 2 kre layan perasaan x??hehe

  8. @GematriA™
    Sekali sekala berbunga. haha

  9. @aien
    Gi pantai memang best. cam panda kat gambar tu :)

  10. @M.a.s.u.r.i
    time sorang2 la best layan. kalo ramai xde makna kan :)

    @Line
    dangdut ooo. memang layan la. mari bergolek2 :)

  11. @Cik Tqah
    Dengar lagu tgk movie. pastu tido :)

    @Nur Hani
    Saya sekali sekala je layan perasaan ni. maybe sebab boring sangat. kalo selalu tu bahaya oooo :)

    @eRza
    kalo ramai2 secara scientifik dipanggil 'mendodoi perasaan' :)

  12. Sayu je tgk pic. bear dengan panda-kalau tak silap la, itu kungfu panda kan? Sungguh mengusik kalbu! LOL

  13. aku plak ada hari nostalgia..duduk sorang2 ingat balik kenangan dulu2 mase kecik2, mase ramai kawan untuk buat macam2 aktiviti. g mandi sungai, g mancing, maen guli macam2 lagi la

  14. papabear says:

    selamat melayan perasaan bro!

  15. hari ni pon ak layan perasaan..selamat melayan perasaan ntok ko juge. gambar2 bear tu comel

  16. Cik Miera says:

    eh pandai main gitar x?hihi..nk blaja la,

  17. mna ko dapat panda dok tpi pantai ni ha???sumanya lagu je..aku pon stail ni gak..lyan je lagu..pastu bnda mrapu mulala nk dtg

  18. @SANDRA AZWAN
    Nice kan panda tu :)

    @X-PHOTOG
    Layan nolstahgia pon best bro :)

  19. @papabear
    Thanks papabear :)

    @za patrelli
    jom layan sama2. tapi jgn selalu sgt :)

  20. @Cik Miera
    bole la sikit2 main guitar. chord2 simple je. belajar sendiri :)

    @iniialahaku
    Betol2 bro. kalo kena lagu yang ngam, mula la start nk merapu :)

  21. RedVixen says:

    nak bear dengan panda tu!!!

  22. Izzati says:

    adoiii~ feeling kita sama la bro~ =.='
    i pun tgah layan perasaan ni.
    mmg Hari Melayan Perasaan sedunia laa.
    sobsobss~ thanx for the song! :)

Leave a Reply