Aku ada terfikir apakah kaedah terhebat bila nak tunjukkan kat seseorang yang kita suka kat dia. Lain orang lain ragam. Ade yang jenis direct, cakap terus je depan-depan:

Dude: Babe I have a crush oh you lah!

Babe: Oh how sweet! I like you back lah!

Tu kalau jadi. Kalau kene tolak mentah-mentah lain la ceritanya. Orang macam ni biasanya berkeyakinan tinggi dan dare to fail.

Aku ade la terpikir cara yang cam cool la jugak. maybe aku sorang je yang rasa cool. Aku dapat ilham time tengok video clip untuk satu band jepun ni.

Apakah caranya?

Hadiahkan juice kepada gadis yang di sukai!

  1. Hantar spy, cari info juice apa yang dia suka.
  2. Beli juice itu
  3. Tunggu peluang bila si dia kelihatan haus dan keletihan.
  4. Berikan juice padanya dah sambil tu cakap la apa yang nak dikata.

Kenapa juice?

Juice adalah lebih sihat dan mempunyai banyak khasiat. Pilihlah juice yang 100% dan bukan hanya mengandungi pewarna dan perasa tiruan. Jangan pilih juice yang berkarbonat dan berkalori tinggi. Girls tak suka minuman yang menggemukkan.

Video: Group Tamashii – Kimi ni juice wo katte ageru

Group Tamashii - Kimi ni juice wo katte ageru

Band ni nama dia Group Tamashii. Diorang agak cool lah. Lagu ‘Kimi ni juice wo katte ageru’ ni pulak pernah jadi opening theme song untuk ‘Keroro Gunso’ kot. Maksud tajuk lagu dia lebih kurang camni la, akan ku belikan jice untuk mu. aku translate sendiri je.

Siapa la nk belikan juice untuk aku ni.

Jadikanlah juice amalan kita!

Peace!

P/S: saya belajar japanese language time kat university =)

Video is from Youtube.com, I do not own the video. I just like the song.And I googled the picture :)

, , , ,

7 Responses so far.

  1. menarik gilaa..hahah
    salu org kasi bunga, coklat (even konon gals xske menda yg leh gemok,coklat je satu kelonggaran kot!)
    ni kasi jus?mak ehhhh..canggih la der

  2. hachooo... hachooo... damm.. bace entri ni jek aku bersin.. ak saran ko wat mcm dlm vdeo tu.. ak dah pngalaman. konpem thumb up..

  3. Boleh share nihongo lesson ni.....

  4. myssmie says:

    wah.....bleh ek cm 2... nk tggu org dtg bg juice gk ah~ =p

  5. sky juices pilihan terbaek...

  6. MILA says:

    hahahaahah, mcm comel jaa =))

Leave a Reply