Aku selalu dengar quote tentang kehidupan lebey kurang kata-kata hikmat la. Yang paling biasa aku dengar, “hidup ini adalah satu perjalanan yang panjang”  Bila aku dengar quote ni tiba2 aku rasa cam bosan je. Perjalanan? cam naik bas je. takpon cam naik flight dari Los Angeles ke KLIA; lama, bosan, kering bibir,

Then aku terdengar lagu ramli sarip, “Dunia perlumbaan”  or something like that lah. ‘Hidup adalah satu perlumbaan’. macam cool je kata2 hikmat tu.

Oleh itu aku rasa cam nak reka kata2 hikmat lah!

“Hidup ini umpama satu perlumbaan yang yang panjang. Ada banyak cara untuk mengharunginya. Berjalan ataupun berlari”

Aku pilih berlari. Now start running!

(#_#)

Peace!

Leave a Reply