“Life is like a box of chocolate, you never know what you’re gonna get.”

Sesiapa yang tahu tentang movie Forest Gump, pasti pernah terdengar ‘quote’ ini. Aku sangat suka la quote ni sebab macam kena la dengan situasi hidup aku. Boleh cakap nobody knows what’s gonna be next, not even me.

Kali ni aku tetiba nak tulis pasal cokelat bukannya apa, aku baru sahaja pulang dari pasaraya Wallmart membeli cokelat. And of course aku beli dark cokelat. Aku tak tahu la kenapa, sejak aku makan dark chocolate pemberian Ejoy sebelum beliau pulang ke Malaysia, taste aku terhadap chocolate terus berubah. Aku sekarang merupakan seorang dark chocolate fan.

Selepas makan dua tiga squares dark chocolate, aku mendapat idea untuk mencipta kata-kata indah:

Life is like dark chocolate, it’s dark and bitter, but it’s awesome!”

Ok tak?

IMG_4754

LOVE, PEACE, and CHOCOLATE!

5 Responses so far.

  1. semakin hari semakin improve layout ko ni, tahniah.. dark choc? no comment, makan2..

  2. fndrocka says:

    hidup mcm amik biskut raya dlm balang...kadang kita.dapat yg elok...kadg yg dah rapuh..kadg dpt yg sekerat..kadg yg penuh.ada juga yg tak dpt.

    moga bersyukur.

  3. boleh pulak come out dengan quote. hehe

  4. Nadia says:

    dark choc.mmg sgt sedap ..
    especially Hershey's dark choc.
    =)

  5. dapat ilham time makan dark choc!

Leave a Reply