Baru-baru ni aku ade la terbaca satu menda kat online ni kat laman web yang bertemakan soalan-soalan bodoh untuk ditanye rakan-rakan anda. kalo search online jumpe je mende camni. soalan dia bunyi ala-ala camni la:

Why do people point at their wrist when asking for the time, but don’t point to their crotch when asking where the toilet/bathroom is?”

Maybe dah ramai yang tau pasal soalan bodoh ni. Soalan ni memang sangat menarik, membuatkan aku berfikir panjang.

ade ke orang tunjuk kat celah kangkang (special place) bila tanya kat mana jamban?”

Kalau budak kecik tu memang sangat posible la kalo diorang nk kencing tunjuk kat celah kangkang (reproductive organ), tapi orang yang dah besar macam aku ni ade ke yang berani buat camtu?

Aku agak berminat la jugak. ngan mende ni. Rasa cam nk try la pulak. Lepas tu aku ade buat camtu kat kawan aku. Reaksi yang aku dapat:

Gile”, kata beliau

Seperti mana yang kita tau, orang2 muda mempunyai jiwa yang suka memberontak.Apa kata kita sama-sama lancarkan satu revolution.

Lepas ni bila nk tanye kat mana jamban, marilah kita sama2 tunjuk kat kita punya crotch (kangkang the special place). Lagi cool kalo guna dua tangan seperti gambar di bawah:

You can do it too! you can be like the cool dudes in the picture above!

Peace!

,

 

Here is a situation:

There is a dude, totally and insanely in love with a chick. He then confess to this chick about his feeling. Then the chick said this:

“I like you, i do…  love you, seriously, but.. I can’t be with you… It’s complicated… I’m sorry.”

Poor dude. He never saw that coming. She gave him hope and then she smashed him. Poor dude…

I’ve seen this situation in movies and even in real life. What do you guys think about this?

What do i think? I think this is stupid. Yup, totally stupid.

There are few plausible reasons why this chick rejected the dude that I can think of:

  1. The chick is stupid
  2. The chick is a whore
  3. The chick is a slut
  4. The chick is actually a DUDE (transsexual) 
  5. The dude cannot perform sexually

Solutions:

Remember my friends! every problems have solutions. In just 5 minutes, I managed to find the best solution for each problems:

  1. The chick is stupid: solution: punch her in the face then pee on her
  2. The chick is a whore: solution:  punch her in the stomach and pee on her
  3. The chick is a slut: solution: punch her in the face then call your friend and together, pee on her.
  4. The chick is actually a DUDE: solution: Kick his (her) balls and shit on her (his) face
  5. The dude cannot perform sexually: solution: The dude need to stop being a dude or maybe get some Viagra.

In conclusion: If you love someone, just say YES. You should not give a fuck about anything else.

slap-bitch-demotivational-poster 

“Peace and love come hand in hand” – me

Peace

, , ,

Waiting...

Every person waits for something or someone or even certain time. Sometimes what we are waiting for will never come. Does it we should stop waiting? Does it means we are wasting our time? I used to ask myself those questions myself. I couldn’t find the answer and just gave up thinking and let the fate do the works. 

Not everyone loves to wait. Waiting is torturing. Sometimes it makes us hurt.But is just unavoidable. The fact remains that we are waiting for whatever the shit is. Some waits for loves Some waits for revenges Some waits for chances.

I do think that it is not all bad. It gives us hope. It gives us a meaning in life. Some people want a reason. some even creates their own reason and wait for it. It’s a stupid thing. But it’s what we do.

One thing for sure, I’m still waiting for (?).

waiting-on-the-bench

,

Ade orang tanya aku soalan yang agak mencabar:

Kenapa hantu kat Malaysia biasenye pakai kain putih, ataupon slalu been decribed as entity in white?”

Bila aku pikir2 hantu omputih xla selalu camtu. Contohnye vampire, dracula pakai suit. Bila la hantu melayu nak pakai suit? Baru la hantu omputih respek kat hantu melayu. Asyik pakai kain buruk je. xde sense of fesyen langsung.

P/s: aku xnk jumpe hantu!

,

Aku selalu dengar quote tentang kehidupan lebey kurang kata-kata hikmat la. Yang paling biasa aku dengar, “hidup ini adalah satu perjalanan yang panjang”  Bila aku dengar quote ni tiba2 aku rasa cam bosan je. Perjalanan? cam naik bas je. takpon cam naik flight dari Los Angeles ke KLIA; lama, bosan, kering bibir,

Then aku terdengar lagu ramli sarip, “Dunia perlumbaan”  or something like that lah. ‘Hidup adalah satu perlumbaan’. macam cool je kata2 hikmat tu.

Oleh itu aku rasa cam nak reka kata2 hikmat lah!

“Hidup ini umpama satu perlumbaan yang yang panjang. Ada banyak cara untuk mengharunginya. Berjalan ataupun berlari”

Aku pilih berlari. Now start running!

(#_#)

Peace!

Apakah itu marathon? Menurut sumber Wikipedia,

marathon is a long-distance running event with an official distance of 42.195 kilometres (26 miles and 385 yards),that is usually run as a road race. The event was instituted in commemoration of the fabled run of the Greek soldier Pheidippides, a messenger from the Battle of Marathon (the namesake of the race) to Athens.”

Marathon yang aku maksudkan disini bukanlah lari jarak jauh ataupun merentas desa, tetapi marathon TV series. Aku bukanlah seorang yang pandai berbahasa, tapi kalau hendak diterangkan lagi, ia bermaksud menonton cerita atau ‘series’ mahupun movies dalam jumlah yang banyak dan perbuatan tersebut berlarut sehingga beberapa hari.

Sekarang ini aku sedang bermarathon Stargate SG-1. Ceritanya sangat mantap. Sudah seminggu aku bermarathon dan sekarang aku sedang menghadapi cabaran untuk menghabiskan season ke-8. Aku sangat berharap semoga aku akan berjaya menonton sehingga season ke-10.

Sekarang aku sedang mempertimbangkan beberapa series yang berpotensi untuk dijadikan marathon untuk masa akan datang.

Any ideas?

Peace!

Sejak kebelakang ini kita sering melihat lelaki berambut panjang, Apa yang aku maksudkan dengan berambut panjang bukanlah sampai ke pinggang, tetapi panjang rambut yang lebih kurang sampai ke leher. Trend berambut panjang kini menjadi kegemaran selepas meletusnya populariti band-band barat seperti The Strokes, Dead Weather. Kini ramai orang mahu kelihatan seperti Julian Casablancas, dan Jack White.

Dahulu lelaki berambut panjang sering di pandang serong oleh masyarakat. merake sering di samakan dengan penagih dadah. Aku juga merupakan pegamal rambut panjang. Aku pernah berhadapan dengan cemuhan daripada golongan tua yang mengatakan aku ini kutu mamai. Kini aku boleh menarik nafas lega melihat sudah ramai orang boleh menerima lelaki berambut panjang.

Aku sering di persoalkan dengan pelbagai pertanyaan seperti, kenapa mahu berambut panjang, dan mahu jadi orangkah kamu ini? Apakah jawapan aku? aku menjawab, MIND YOUR OWN DAMN BUSINESS!(Jack White is awesome!)

Peace for the world!

Dearest Jane I should’ve known better
But I couldn’t say hello, I don't know why
But now I think, I think you were sad
Yes you were, you were, you were

What I say, I say only to you
Cause I love and I love only you
Dearest Jane, I want to give you a dream
That no one has given you

Remember when we found misery
We watched her, watched her spread her wings
And slowly, slowly fly around our room
And she asked for your gentle mind

Misery is a butterfly
Her heavy wings will warp your mind
With her small ugly face
And her long antenna
And her black and pink heavy wings

Remember when we found misery
We watched her, watched her spread her wings
And slowly, slowly fly around our room
And she asked for your gentle mind
Gentle mind, gentle mind

By: Blonde Redhead

I need help. I just can’t stop myself from watching South Park! The side effects are appearing. Now I can’t control myself. I’ve stop cursing and using words like ‘f#ck’, ‘d*ck’, ‘a$$h*les’ since I got back. But now, I’m starting to say those words again. It’s clearly that I've overdosed myself with South Park.

Do you know that excessive amount of South Park can result in shitty behavior, cursing, and excessive eating. Beware kids, just watch one episode every three days or your soul will be corrupted.

Oh by the way, by phone ringtone is ‘uncle fucka’ song which taken from one of the South Park episode.

F*ck! this is stupid. I’m not writing this anymore!

Peace out guys!

And remember, Don’t be a dick!

Setiap pertemuan pasti ada perpisahan. Sudah hampir dua tahun aku mengenalimu. Hampir setiap hari aku bermain bersamamu. Engkau pernah ku anggap sebagai isteri ketiga aku. Sekarang tiba masanya kita berpisah. Aku harap engkau bahahagia bersama kekasih barumu. Seandainya kita bertemu lagi, janganlah dilupa akan diriku ini. Ucaplah ‘Hello’ jika kau ternampak kelibatku. Selamat tinggal Microkorg ku :’(

IMG_0354 IMG_0010

“aku dan Microkorg”

“Life is like a box of chocolate, you never know what you’re gonna get.”

Sesiapa yang tahu tentang movie Forest Gump, pasti pernah terdengar ‘quote’ ini. Aku sangat suka la quote ni sebab macam kena la dengan situasi hidup aku. Boleh cakap nobody knows what’s gonna be next, not even me.

Kali ni aku tetiba nak tulis pasal cokelat bukannya apa, aku baru sahaja pulang dari pasaraya Wallmart membeli cokelat. And of course aku beli dark cokelat. Aku tak tahu la kenapa, sejak aku makan dark chocolate pemberian Ejoy sebelum beliau pulang ke Malaysia, taste aku terhadap chocolate terus berubah. Aku sekarang merupakan seorang dark chocolate fan.

Selepas makan dua tiga squares dark chocolate, aku mendapat idea untuk mencipta kata-kata indah:

Life is like dark chocolate, it’s dark and bitter, but it’s awesome!”

Ok tak?

IMG_4754

LOVE, PEACE, and CHOCOLATE!

The world is filled with so many weird and sometimes unexplainable questions and mysteries. I've been questioning myself and people around me with these questions which i can never get valid answers. These mind boggling questions sometimes makes me wonder how ignorant and shallow I am. So this time I want to share these questions and mysteries with all other people. I hope somewhere out there, there will at least a dude or a girl who can give me some explanations.

  • Why there are so many men want to grow moustache? what the hell with that? I used to grow moustache myself. One day my housemate said I look like 'Opie Zami'. What the hell with that? Thanks to that housemate, I realize that i looked like an idiot, seriously. When i looked at my passport picture (me with moustache). I looked like a sexual predator. no wonder girls never say ‘Hi’ to me. Damn…
  • Why there are so many different kinds of hats? How they are made?Where are people get the idea to make hats? There many kind of them. Just name it. Any culture or any country have their own hat. In Malaysia we have ‘songkok’. It’s a hat too. There is Eskimo hat, army hat, baseball hat. old people’s hat. Waddup with that?
  • Why old people smells weird? Sometimes they smell like cheese.
  • Why does war exist? Why must we hate each other? I was just trying to hit on my friend’s sister. He was so damn mad, he didn’t speak to me for a whole week. Waddup with that? She’s hot. I want to hit that!
  • Why my cousin is so fat? Seriously, he’s is so round. Literally

I can ask hundreds of questions and go for hours at this. But what the hell. I’m too sleepy. I might even have a few words misspelled.

PEACE!

P/S:old people are awesome!

,

“Ringgg.. Ringgg..” dengan lantas aku bangun dari tidurku yg agak mantap. ku pandang jam loceng yang menunjukkan pukul 6 pagi. bukan selalu aku bangun awal tapi, hari ini agak berlainan daripada hari hari yg biasa aku lalui, hari ini adalah hari graduasiku. Selepas mandi, aku terus mengadap laptop aku dan meng’update’ facebook. lantas aku menulis “is graduating” pada ‘wall facebook’ku.

Jubah graduasiku masih lagi belum aku keluarkan dari plastik. selapas ku keluarkan jubah graduasiku, ku lihat jubahku berkedut seribu. alangkah bengapnya aku kerana tidak pernah aku terfikir untuk mengosok jubahku dengan ‘setarika’. lantas tanpa membuang masa ku berlari ke tingkat bawah apartmentku yg agak usang itu. Lantas aku tanya Topek yang merupakan apartment-mateku tentang ‘setarika’. Topek yg juga masih juga belum menggosok jubahnya menyatakan bahawa kami patut meminjam setarika dari rumah Narjeh. setelah penat mununggu setarika Narjeh yang tidak kesampaian itu, kami mengubah ‘option’. ‘Setarika’ Najmaun menjadi option terbaru. Selang berapa minit, setarika yang dinanti-nanti akhirnya sampai berkat kerajinan penebar roti canai RIT atau lebih dikenali sebagai Amru (bukan nama sebenar). Setelah menyetarika jubah graduasiku, aku terus berangkat ke Atrium. Setelah penat makan dan bergambar dengan professor-professorku, saat yang dinantikan akhirnya tiba. Jeng-jeng-jeng….

Kami para geraduan berjalan menuju ke arah stadium ice hockey universitiku yg sudah dikeringkan icenya dan di hias indah untuk upacara graduasi itu. Kami disambut dengan sorakan dan tepukan gemuruh, seperti gladiator menuju masuk ke tengah coliseum. Berbeza daripada gladiator, kami tidak berjalan menuju kemusnahan, sebaliknya kami berjalan menuju kejayaan. Setelah mendengan celoteh-celoteh yang disampaikan oleh pensyarah dan wakil pelajar yang langsung tidak ku kenali, saat menaiki pentas akhirnya tiba.

Perasaan aku agak biasa sahaja. Tiada langsung rasa gentar. Tetapi apabila aku berada 20 meters daripada pentas. Darahku mula mengalir pantas, ku dapat dengar denyutan jantungku sendiri yang berdegup kencang seperti bunyi kompang yang dipalu kencang. Tiba-tiba aku teringat kata-kata Abang Suhai,”Don’t Trip". Pesanan Abang Suhai menjadi pedomanku. Apabila sampai giliranku, kedengaran namaku dipanggil. sudah aku agak. namaku disebut salah. Apa yang dapatku buat Omputih memang menghadapi kesulitan untuk menyebut namaku. Tiba aku di pentas, aku lantas pandang ke hadapan. Namun, aku langsung tidak mendengar sebarang bunyi. Mungkin aku sedang “High” dengan keadaan ini. lantas aku terus bersalam dengan Pensyarah2 di pentas. Selepas mendapat booklet sijil yang kosonh itu, aku pun berangkat turun ke arah jurugambar. setelah gambarku di ambil, aku pun berjalan kearah tempat dudukku sambil disambut oleh pensyarah-pensyarah dari fakultiku.

Hatiku pun berbisik,”Finally, I’m here. Yatta!!”
Aku dah Grad!!! Yea!!!


P/S: Aku malas nk check ejaan. kalo ade silap. pandai2 la agak2.

,


Pada cuti Spring Break baru-baru ini, saya pergi melawat former roomette saya yang kini sedang belajar di University of Pennsylvania. Beliau membawa saya dan kawan-kawan saya berjalan di sekitar Philadelphia atau lebih dikenali sebagai 'Philly'. Berikut adalah beberapa photo yang kami ambil ketika itu.












Peace!



Mark Linkous (September 9, 1962 – March 6, 2010) was an American singer, songwriter and musician, best-known as leader of Sparklehorse. He was also known for his collaborations with such notable artists as Tom WaitsPJ HarveyDaniel JohnstonRadioheadNina PerssonDavid Lynch, and Danger Mouse.- spinner.com


One of his greatest work was the album Dark Night of the Soul, a collaboration with Danger Mouse and David Lynch. The album was set to be released last year, but put on indefinite hold due to unspecified legal disputes with EMI, until recently the legalities surrounding Dark Night of the Soul had finally been resolved and that the album would soon see a proper release. - csindy.com 


Thank you for your beautiful music Mark Linkous!!





Peace!!


Saya mempunyai ramai rakan-rakan yang boleh dikatakan gamerz. dan setelah melihat video-video on Youtube, saya semakin yakin bahawa Gamerz is not bad at all dan boleh dikatakan "COOL". Saya pon bernekad untuk menjadi seorang gamerz setelah melihat kawan-kawan saya tekun bermain Call of Duty: Modern Warfare 2. Saya pun mula mengumpul duit.

Sebelum Cuti Thanksgiving tahun lepas (November) selepas berjaya mengumpul sejumlah wang. saya pon "meng-usha" Ebay.com untuk mencari console game idaman iaitu PS3 slim. ketika itu harga PS3 sudah jatuh menjadi 299 Dollar America untuk satu biji console. Setelah penat berfikir selama dua hari saya pon menyerah kalah kepada diri sendiri dan terus membeli sebiji PS3 slim dan sebiji HDTV Samsung SyncMaster T240HD.

Selepas seminggu sabar menunggu PS3 dan TV, akhirnya datang juga encik UPS membawa PS3 dan TV saya. Game pertama yang saya beli adalah Star Wars: The Force Unleashed. Saya mengambil masa selama 3 hari untuk menghabiskan game tersebut. Setelah berjaya menghabiskan game pertama saya, saya menjadi kehausan game. Tanpa segan silu saya meminjam Game Call of Duty dari kawan saya kerana saya menjangkakan saya sudah bersedia untuk bermain game yang sedemikian. Selepas bermain beberapa minit, mata saya berputar2 dan hampir muntah. Sungguh tidak 'Cool' keadaan itu.

Disebabkan game PS3 yabg terlalu mahal, saya hanya mampu membeli 4 biji games stakat ini. Kesemua game itu keluaran 2 atau 3 tahun lepas. Mengikut statistic minggu lepas, saya hanya bermain game sekali sahaja. minggu ini masih kosong.

PENTING!!

Menjadi seorang gamerz sejati adalah sangat sukar. Banyak perkara perlu dipertimbangkan, seperti:

  • Masa. Bermain game memakan masa yang banyak.
  • Kekayaan. seseorang itu perlu memiliki duit yang banyak untuk membeli games. bukanlah seorang gamerz jika tidak memiliki games.
  • Tidak mudah pening dan muntah seperti saya.
  • Cekal. Hendaklah cekal walaupun kerapkali gagal dalam games.
  • Berani gagal. Hendaklah tidak takut untuk gagal kerana banyak perkara dapat dipelajari daripada kegagalan.
Saya tidak mampu untuk memenuhi criteria sebagai seorang gamerz. Kegagalan saya untuk menjadi seorang gamerz amatlah perit. Saya harap tulisan saya kali ini dapat memberi tips kepada anda diluar sana.

Peace.



Ini adalah guitar effect pedal terbaru saya. Nama beliau adalah Polychorus keluaran Electro Harmonix. Beliau di lahirkan di New York City.
Beliau tidak hensem dan berkilau kilauam seperti pedal baru, tetapi bunyi yang dihasilkan oleh beliau sangat menusuk kalbu dan hati saya.
Kerana badan beliau yang dipenuhi karat atau dalam bahasa English 'rust', saya menamakan beliau "Rusty-kun"


Title: chocolate and shit
Chocolate and shit comparison:Rusty-kun look just like shit. Shit I tell you!

Kurt Cobain kerap menggunakan pedal ini
In the "Bleach/Nevermind" days, Kurt's effects were normally (from Kurt's point of view looking down, right to left): DS-1 (DS-2), Small Clone chorus. Later it would be the DS-2, SansAmp, Polychorus, Small Clone, for example. The Grunge would be between the DS-2 and the Sansamp.

Setting for Kurt's Polychorus.
To know further about this gear visit the Electro-Harmonix Website.

"No music No Dream"

Peace!






I've been dreaming to visit Strawberry Field at least once. Last winter break, my dream to go there came true at last.


Strawberry Fields is a  landscaped section in New York City's Central Park that is dedicated to the memory of musician John Lennon. It is named after the Lennon/McCartney song "Strawberry Fields Forever". The entrance to the memorial is located on Central Park West at West 72nd Street, directly across from the Dakota Apartments, where Lennon lived for the latter part of his life and where he was murdered. (wikipedia.org)


Ditemani kawan-kawan from Stevens, sampai juga saya di sana. Suasana Strawberry Field waktu winter tidak semeriah sewaktu spring dan juga summer. Saya berharap pada musim Spring nanti, saya akan berkesempatan pergi kesana sekali lagi.


Photo-photo ketika di sana:












"give peace a chance."
Until next time
Peace

Ini merupakan entry pertama for year 2010. Tahun baru? Owh yeah!! Dah lama peluang seperti ini aku tunggu. New year means new life kan? so aku sekarang sedang merangka agenda2 untok tahun ni. Lepas 3 minggu pikir sekarang baru dapat serba sedikit idea for what i'm gonna do this year.




  1. Reduce sleeping time ( aku dah terlajak tido byk kali, plus not good for health kan)
  2. Start main guitar balik. ( sebab byk masa free la)
  3. Compose at least one song. (harap2 la)
  4. Pegi liberty Island and ambik gambar dekat Statue of Liberty. (dah banyak kali pegi New York tapi tak pernah sampai sana)
  5. Beli camera or video cam. (For my evil plans. Huahahahah)
  6. Nak start collecting baju band.



Wish me luck guys!

Peace.