Winter break. Yeay!
Bole kata the best school break kot after summer break. Last winter break aku pegi Las Vegas. This time sebab dah jatuh miskin selepas bayar duit rumah, aku pon decide pegi Hoboken.


Flight ke Newark dijadual berlepas Thursday, pukul 5 petang.

Dipendekkan cerita:


  • That day I got two exams
  • Oleh sebab itu, aku tidak tido langsung. thanks caffeine!
  • 11 am - 11.50 am exam food microbiology
  • 1 pm - 2.30 pm exam biochemistry metabolism
  • Bertolak pegi airport kul 4.10 pm
  • Sampai airport kul 4.30 pm
  • 5.00 pm diberitahu flight delay for 1 and 30 minutes
  • 6.30 pm naik flight and sampai Newark kul 7.30
  • Kat Newark, Tersedar aku terlupa bawak my friend address.
  • FYI: last summer my cellphone account kene potong sebab 3 months tak bayar
  • decided to go to Hoboken by train and contact them later
  • 9:30 pm sampai kat Hoboken terminal
  • aku pon pegi kat public phone(tak pernah guna sebelom ni)
  • Aku try byk kali but tak dapat. Baru aku sedar bahawa aku tak reti guna public phone.
  • Lepas aku habis 5 dollar, aku pon try call operator. and finally dapat contact kawanku
  • 11.00 pm Apok sampai kat Hoboken terminal
  • Rupa-rupanya apartment dia just beberapa block dari hoboken terminal.


Pengajaran: Plan your trip first.




Sekian,


Peace

3 Responses so far.

  1. haha, comel. lain kali belajar guna public phone tau ;P

  2. Best kot jalan sana sini. Lain kali, ajak la aku temankan! hehe.

    Susah benor ke nak gune public fon kat sne?

  3. This comment has been removed by the author.

Leave a Reply